Queen Must Go On en Metropole Orkest in AHOY

Queen Must Go On, de bekendste Queen Tribute van Nederland, gaat iets unieks doen. Op 24 november 2024, de dag van Freddie Mercury’s overlijden vieren we de tijdloze muzikale erfenis van Queen tijdens ‘Freddie Celebration Day’.

Samen met het Metropole Orkest brengt Queen Must Go On de iconische hits van Queen tot leven, noot voor noot, op de meest betoverende manier mogelijk. Deze unieke samenwerking met het internationaal toonaangevende pop & jazz orkest biedt een eenmalige kans om Queen’s muziek intenser te ervaren dan ooit tevoren. Het is niet alleen maar een concert; het is een onvergetelijke ervaring die je wilt delen met je partner, familie en vrienden! Het leven vieren met je dierbaren en het koesteren & maken van herinneringen En dat op plek waar Freddie dit zelf 45 jaar geleden ook deed, in Rotterdam Ahoy 1979.

Het Metropole Orkest deelde eerder het podium met artiesten als Ella Fitzgerald, Brian Eno, Herbie Hancock, Bono, Within Temptation en Gregory Porter. Een orkest met muzikale diversiteit, een onmiskenbare sound, stijl en identiteit.

Wat je kunt verwachten zijn orkestrale uitvoeringen van nummers als Love Of My Life, Show Must Go On en Who Wants To Live Forever. En natuurlijk klassiekers als Don’t Stop me Now, Under Pressure, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You en natuurlijk We are the Champions die het dak van AHOY eraf zal blazen.

Voor zanger Ward Palmen is het concert een droom die uitkomt. “Er gebeurt altijd iets bijzonders als de muziek van Queen gespeeld wordt. Iedereen kent de bekende klanken en de legendarische stem van Freddie. Hoewel we Freddie nooit meer op het podium zullen zien, kunnen we gelukkig wel blijven genieten van de muziek. Wat Freddie als geen ander kon, is een onuitspreekbaar gevoel onder woorden brengen door de nummers van Queen. Het Metropole Orkest geeft ons de kans om dit naar een nieuw niveau te brengen. Om iedereen die erbij is een unieke avond te bezorgen.”

Dat de muziek van Queen populairder is dan ooit, bewijst wel het recordaantal van 36 noteringen die Queen en Freddie Mercury in de Radio 2 Top 2000 hebben, met ‘Bohemian Rhapsody’ op nummer 1 in deze lijst en ‘Love Of My Life’ als nummer 10.

Kaartverkoop van ‘Queen Must Go On & Metropole Orkest’

De kaartverkoop van ‘Queen Must Go On & Metropole Orkest’ start woensdag 29 november om 10:00 uur via www.queenmustgoonlive.nl. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 38,95 euro.

QUEEN MUST GO ON EERT FREDDIE MERCURY MET EEN EIGEN VERSIE VAN ‘LOVE OF MYLIFE’

Donderdag 23 november komt Queen Must Go On met een eigen, akoestische versie van ‘Love Of My Life’. De Queen klassieker betekent veel voor de populaire band die afgelopen april nog met een eigen uitverkochte show in de Ziggo Dome stond. Het nummer groeide uit tot een absolute publieksfavoriet tijdens optredens van de band en zorgt iedere keer weer voor de nodige emoties.

“Wat Freddie als geen ander kon, is een onuitspreekbaar gevoel onder woorden brengen door de nummers van Queen”, aldus zanger Ward Palmen. “Dat is waar we bij onze optredens elke avond alles voor geven. Om dat gevoel naar boven te krijgen. En het nummer waarbij dit het sterkste is is “Love of my life”. Dit is altijd het meest aangevraagd bij concerten en mensen komen dan altijd met hele persoonlijke verhalen over waarom dit nummer zo belangrijk is voor ze. Het is verbonden met bijzondere herinneringen voor mensen. Zowel verdrietige als van hele mooie momenten. Het is echt een magisch nummer. En wat is er mooier dan dat wij mogen helpen om mensen samen die waardevolle momenten weer te laten beleven.

“Bij het concert spelen we dit altijd op piano in een hele rustige versie. En die versie hebben we nu ook opgenomen en uitgebracht zodat mensen er nu ook buiten de concerten en rond de feestdagen van kunnen genieten”.

De speciale pianoversie van ‘Love Of My Life’ is vanaf 23 november te downloaden en te streamen via de bekende platformen. Het nummer is a.s. donderdag voor het eerst te horen bij Ekdom in de Morgen op Radio 10.

Queen Must Go On

In 2022 won Queen Must Go On het SBS6 programma ‘Tribute Battle Of The Bands’ en werden ze omarmd door het Nederlandse publiek. Na talloze festivals en zelfs een eigen uitverkochte show in de Amsterdamse Ziggo Dome touren ze momenteel succesvol langs de Nederlandse theaters, waar inmiddels ruim 45.000 bezoekers hebben genoten van de bekende hits van Queen. Komend jaar staat in het teken van eigen releases en grotere shows.

30 april 2023, een dag om nooit meer te vergeten.. Een uitverkocht Ziggo Dome met live on stage Queen Must Go On samen met bevriende gastartiesten. Ruim twee uren werd het publiek getrakteerd op de grootste hits van Queen en dat 50 jaar na het verschijnen van het allereerste Queen album; Queen 1. De subtitel van het concert was dan ook: “a tribute to 50 years of Queen” Een ode aan de magische band onderleiding van Freddy Mercury gebracht door de vaste Queen Must Go On leden, uitgebreid met een fantastisch koor, pianist en backing vocalisten.

Namens de band bedanken wij:

Diana Schilperoort (regie)
Mertens AVR
Sightline

Silke van Niel (backing vocals)
Lenneke Brusse (backing vocals)
Stef de Hond (keys)

Rias Baarda
Roel van Velzen
Berget Lewis
Francis van Broekhuizen
G-Roots Blackgospel koor

Roy Beukers
Neil Foreman
Dennis Verheugd (Radio10)

Agents After All
Twist Agency
PRO Entertainment

Team Ziggo Dome

Maar bovenal ons publiek! Uit de grond van ons hart, DANK JE WEL!

Ward, Ralph, Geert, Mick, Dennis & Hans

Foto’s: Ben Houdijk

Radio10: “De Queen tributeband Queen Must Go On bezorgde luisteraars van Radio10 maandagavond 21 november kippenvel! In aanloop naar de Top 4000 stond de vierkoppige band op de bühne van Radio10 tijdens Laat Verkerk.

Wat er op de setlist van de tributeband kwam te staan, was dit keer voor een groot deel in handen van de luisteraar. Je kon namelijk via Instagram stemmen op drie nummers van de band met de meeste noteringen in de Top 4000 ’21. De drie platen van Queen met de meeste stemmen werden dan door de mannen gespeeld… en hoe?!”

De respons vanuit de luisteraars was geweldig! En ook op social media werd er in de dagen na het optreden nagenoten. Love of my life werd ruim 10.000 keer bekeken! Benieuwd naar de top 3?
Bekijk de beelden.

In verband met de naderende TOP4000 is Queen Must Go On op 21 november te gast bij Radio10 tijdens het programma “Laat Verkerk”. De luisteraars van Radio10 kunnen stemmen op hun favoriete nummers van Queen waarna de band deze live zal spelen. Daarnaast is er uitgebreid tijd om te praten over de rollercoaster waarin de band belandt is en zal er een hoop gelachen worden samen met presentator/DJ Rene Verkerk.

Tune in op Radio10 van 21.00 tot 00.00uur op Laat Verkerk en geniet op je radio van Queen Must Go On!

De theatertour is begonnen! Op 7 oktober hebben we de premiere beleefd in de Schouwburg in Cuijk en het was prachtig! Twee dagen een uitverkocht huis met hele fijne recensies op onze social media kanalen.

Daarna volgden Figi in Zeist, de Stoep in Spijkenisse en twee maal het Oude Luxor in Rotterdam. Allen uitverkocht en inmiddels is ook de gehele theatertour zoals deze gepland staat volledig uitverkocht! Daarom maken wij ook met grote trots bekend dat er een vervolg komt in de eerste maanden van 2023. Op het programma staan onder andere: Zwolle, Hoorn en Venlo.

Het festivalseizoen zit er op maar dat betekent niet dat Queen Must Go On achterover kan gaan leunen en mijmeren over hoe mooi het was. De achtbaan dendert namelijk vol de theaters van Nederland binnen!

Vanaf 7 oktober start de theatertour en er wordt uiteraard hard gewerkt om de verwachtingen te overtreffen. Wil je er bij zijn, haast je dan want de meeste theaters zijn al stijf uitverkocht! Can’t wait to meet you there!

Het SBS6-programma The Tribute – Battle of the Bands is zaterdag gewonnen door Queen Must Go On, een band die de muziek van de Britse groep Queen eert. De band mag als prijs later dit jaar een uur lang spelen tijdens een groot tribute-concert in Ziggo Dome.

In totaal streden er elf bands om het begeerde optreden, waarvan er zaterdag nog zes over waren. Vier van hen zijn op 7 mei te zien in de Amsterdamse concertzaal. Queen Must Go On deelt het podium met The Billy Joel Experience, dat tweede werd en co-headliner mag zijn. Ook Brucified, de tribute-band voor Bruce Springsteen en de Bob Marley tributeband Rootsriders, die respectievelijke derde en vierde werden, mogen op 7 mei optreden in Ziggo Dome. Het spetterende optreden van de winnaars is te zien in de video bovenaan deze pagina.

The Tribute – Battle of the Bands zocht in zes afleveringen naar de groepen die het beste eerbetoon aan bekende hitartiesten leveren. Zij werden daarbij beoordeeld door een vakjury die bestond uit DI-RECT-gitarist Spike van Zoest, zangeres Angela Groothuizen en Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk.

Bron: Shownieuws.nl

A Tribute to 50 Years of Queen

BIG NEWS: zondag 30 april spelen we onze grootste eigen show ooit in Ziggo Dome! Het is volgend jaar namelijk precies 50 jaar geleden dat Queen’s jubileumalbum ‘Queen I’ verscheen en dat gaan we op grootse wijze vieren tijdens ‘A Tribute to 50 Years of Queen’!

Samen met bevriende gastartiesten gaan we er een legendarische avond van maken en brengen we de ultieme ode aan Queen. Verwacht niet alleen de grote stadionhits als ‘We Will Rock You’, ‘Radio Gaga’ en ‘Don’t Stop Me Now’ maar ook kleinere songs en minder bekende parels die niet mogen ontbreken tijdens deze ultieme ode.

Dé avond voor iedere Queen fan

Dit is dé avond uit voor iedere Queen fan in hart en nieren en we hopen jullie dan ook allemaal te mogen verwelkomen op de dag die vroeger Koninginnedag was in Nederland, dus nu makkelijk om te dopen is in… QUEENsday!

De officiële kaartverkoop van ‘A Tribute to 50 Years of Queen’ start dinsdag 20 december om 10:00 uur. Kijk voor alle informatie op www.queenmustgoonlive.nl.

Let’s Rock!