Ralph Derksen

'Brian May' uitgevoerd door

Ralph Derksen

ralph derksen queen must go on

Ralph was negen jaar toen hij begon met gitaarspelen. Na twee jaar akoestisch te hebben gespeeld, stapte hij over op een elektrische gitaar. Op dertienjarige leeftijd verloor hij het plezier in het spelen. Hij overwoog om te stoppen, tot hij het nummer Paradise City van Guns N’ Roses hoorde. Dat was het moment waarop hij besefte wat hij wilde doen! Vanaf die dag oefende hij zes tot zeven uur per dag en ontwikkelde hij te gekke vaardigheden.

Rond zijn veertiende deed Ralph al mee aan jamsessies bij Trianon en Merleyn Nijmegen. Hierdoor leerde hij improviseren en samenspelen met andere muzikanten. Op zestienjarige leeftijd begon hij een vooropleiding aan het conservatorium, waar hij na twee jaar mee stopte.

Na een jaar in een metaalfabriek te hebben gewerkt, pakte Ralph op zijn negentiende de jamsessies weer op en speelde hij vier à vijf avonden per week. Hij jamde zelfs met Richie Kotzen en kreeg een masterclass van Grammy Award-winnaar Steve Vai! 

Tussen zijn zeventiende en drieëntwintigste speelde Ralph in verschillende bands, maar niet echt serieus. Door de jaren heen bleef hij zijn vaardigheden ontwikkelen en nu is hij er voor jou, beter dan ooit tevoren! 

Dit Nijmeegse genie is werkelijk één brok muzikaliteit. Hij speelt elke toon precies goed en heeft die karakteristieke, relaxte stijl. Ralph geeft je echt het gevoel dat Brian May voor je op het podium staat.

De andere bandleden

Volg ons en bekijk onze nieuwste foto's en video's op onze social media pagina's