Mick Gravee

'Roger Taylor' uitgevoerd door

Mick Gravee

mick gravee queen must go on

Mick Gravee is een professioneel drummer en docent. Daarnaast demonstreert hij instrumenten van de merken Zildjian, Mapex, Roland & Aquarian. 

Op achttienjarige leeftijd studeerde Mick Jazz en Lichte Muziek aan het Conservatorium van Maastricht. Sinds zijn twintigste heeft hij zijn eigen drumschool, zowel in Roermond als Geleen. 

Dankzij voorbeelden als Jeff Porcaro, Dave Weckl, Simon Phillips en Virgil Donati heeft Mick in de loop der jaren een stijl ontwikkeld die in diverse muziekstijlen kan worden toegepast. Veelzijdigheid is onmisbaar om staande te blijven in de hedendaagse muziek! 

mick gravee queen must go on 04

In 2011 won Mick de Centraal-Europese titel tijdens het Roland V-Drums Wereldkampioenschap. Hierna mocht hij in januari 2012 Centraal-Europa vertegenwoordigen bij de Final Live @ The House of Blues in Disneyland Los Angeles. Een ervaring die hij nooit zal vergeten!

Door de jaren heen heeft Mick de kans gehad om zowel in de studio als live samen te werken met talloze fantastische musici en artiesten. Een kleine greep uit deze namen:

Dreamteam, Shirma Rouse, Maan, Leona Philippo, de Coronas, Anita Meijer, Universe, Bert Heerink, Tony Spinner (Toto), Jessie Galante, Dimension12, Andrew Gouche (Chaka Khan & Prince), Sun Caged, Ignazio Di Salvo, Joop Wolters & Marcel Coenen. 

mick gravee queen must go on 05 1

De afgelopen jaren heeft Mick samen met een aantal zeer bekwame muziekvrienden de basis gelegd voor een artiesten-begeleidingsband; de TDE-Band. In binnen- en buitenland worden artiesten begeleid door deze fantastische muzikanten.

Mick zal ook veelvuldig te zien zijn bij De Coronas (Stand – Up Pop, oftewel muziek met een vleugje cabaret, zowel nationaal & internationaal). Naast zijn drumwerk vervult hij voor deze band ook de rol van tourmanager & bandleider. 

Demonstraties voor de merken Zildjian, Mapex en Roland zijn zijn favoriete tijdverdrijf, dus hij zal regelmatig te zien zijn in muziekwinkels en op muziekbeurzen. Naast handige tips over de apparatuur en drummen, leer je van hem ook welke oefeningen je als drummer thuis kunt uitvoeren. 

Tenslotte is nu het avontuur van Queen Must Go On (winnaar van het programma The Tribute – Battle of The Bands op SBS6) toegevoegd, iets wat Mick heel gaaf vindt om te mogen doen. Muziek van Queen heeft geen verdere uitleg nodig en is een klasse apart. Samen met goede vriend en zanger Ward Palmen en zijn nieuwe muziekvrienden Geert en Ralph bestormen ze de podia van uitverkochte zalen en pleinen. Het repertoire van Queen is zeer divers en dat maakt een optreden nooit saai. Het is voor hem een feest om daar deel van uit te maken en Mick hoopt dat deze fijne tijd nog lang mag duren.

De andere bandleden

Volg ons en bekijk onze nieuwste foto's en video's op onze social media pagina's